Výhonky ředkvičky

  • Výhonky ředkvičky bohaté na kyselinu listovou

    Ředkvička je kořenová zelenina. Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Konzumujeme nejčastěji kořen, který je pálivý, jedlé jsou však i listy a zejména první výhonky. Výhonky ředkvičky jsou plné živin, antioxidantů, vitamínu B a C, hořčíku, zinku a fosforu.

    Antioxidanty

    Antioxidanty zvyšují obranyschopnost těla proti kyslíkovým radikálům a snižují riziko diabetu. Při laboratorním testování docházelo k výraznému snížení hladiny glukózy v krvi.

    Výhonky ředkvičky

Právě k dispozici

Ve vaničce 50 g

Nutriční hodnoty

na 100 g

Energetická hodnota 73 kJ

Tuky 0,0 g

Sacharidy 0,7 g

Bílkoviny 2,4 g

Sůl 0,02 g


Recepty


  • Kde nakoupit

    Naše čerstvé bylinky v květináči a vybraný sortiment řezaných bylinek můžete zakoupit v prodejnách oblíbených obchodních řetězců.

    Kde nakoupit Kde nakoupit