Mátové cupcakes

Mátové cupcakes


Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 200 ml polotučného mléka
  • 60 g mléčné čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžičky moučkového cukru
  • čerstvá máta
  • 2 lžíce cukru krupice
  • špetka soli

Procedure

Nejprve si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Dáme stranou. V míse vyšleháme vejce s cukrem, dokud nevznikne bílá pěna. Poté přidáme sůl, rozpuštěné máslo a postupně mléko. Dobře zašleháme a nakonec přidáme mouku smíchanou s kakaem. Do takto připraveného těsta si zamícháme na kousky nasekanou čokoládu. Naplníme košíčky a dáme péct na 180 stupňů zhruba 15-18 minut.

Po upečení necháme cupcakes vychladnout a mezitím si připravíme mátový cukr a krém. Do hmoždíře dáme čerstvé lístky máty s cukrem a zpracujeme. Do mísy dáme mascarpone, cukr, mátový cukr a šleháme. Postupně přiléváme smetanu. Šleháme dokud nám nevznikne krásně hladký krém.

Na každý upečený cupcakes si dáme krém pomocí zdobícího sáčku. Zdobíme mátovým cukrem a dle chuti ovocem, jedlými květy. apod.

 

  • Mint

    Fresh mint is a common addition to both hot and cold dishes. It perfectly complements the taste of lamb, fish, and other seafood. Its sharp aroma adds a fresh tone to cocktails, fruit and vegetable salads, ice cream, and other sweet dishes. Mint also makes a wonderfully refreshing tea.

    Find out more Mint