Bazalkové pesto

Bazalkové pesto


Ingredience

  • čerstvá bazalka
  • 70 g parmezánu
  • 70 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 140 ml olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

Do mixovací nádoby si nejprve nalijeme část oleje, aby se nám směs dobře mixovala.
Postupně přidáváme lístky bazalky, nastrouhaný parmezán, piniové oříšky a česnek. Dle
chuti osolíme a opepříme. Mixujeme pár sekund dohladka.
Pesto dáme do čisté sklenice a zalijeme olivovým olejem.
Bazalkové pesto se skvěle hodí na těstoviny, opečený chléb nebo do dipů.

  • Bazalka

    Patří mezi nejoblíbenější bylinku. Je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Používá se především do zeleninových salátů, těstovin, jídel s rajčaty a pokrmů z masa a ryb. Čerstvá bazalka se přidává až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť.

    Zjistit více Bazalka