Bramboráky s čerstvou majoránkou

Bramboráky s čerstvou majoránkou


Ingredience

  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 4-6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • hrst čerstvé majoránky
  • kmín
  • sůl a pepř
  • sádlo na smažení (podle velikosti pánve)
  • pažitka na ozdobu

Postup

Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a v misce vymačkejte přebytečnou vodu. Do misky přidejte hladkou mouku, mléko, vejce, sůl, pepř, vymačkaný česnek, majoránku a špetku kmínu. Důkladným promícháním spojte v těsto. Pokud je moc tuhé můžete jej naředit trochou mléka.

Do pánve vložte sádlo a počkejte až se vytvoří vysoká vrstva tuku, která se pořádně rozpálí. Naběračkou nabírejte těsto, které smažte z obou stran dozlatova.

Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových utěrek.

Servírujte lehce posypané kmínem, hrubozrnnou solí a pažitkou.

  • Majoránka

    Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.

    Zjistit více Majoránka