Bramboráky s čerstvou majoránkou

Bramboráky s čerstvou majoránkou


Ingredience

  • 600 g brambor
  • 250 g kysaného zelí
  • 25 ml mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g hladké mouky
  • hrst čerstvé majoránky
  • sůl a pepř

Postup

Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme scezené a lehce nakrájené zelí. Poté i vejce, mléko, sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekanou majoránku. Mléko přidáváme, aby byly bramboráky hezky křupavé. Dobře promícháme a dle potřeby přisypeme i mouku. Opět zamícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.

  • Majoránka

    Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.

    Zjistit více Majoránka