Bylinkový burger grilovaný na pánvi

Bylinkový burger grilovaný na pánvi


Ingredience

    Burger
  • Hovězí krk (mletý) 500 g
  • Vejce 2 ks
  • Tymián
  • Oregano
  • Sůl
  • Pepř
  • Salát z červeného zelí
  • Červené zelí 120 g
  • Červená cibulka 1 ks
  • Majonéza 3 lžíce
  • Křen 1 lžička
  • Pažitka
  • Okurková majonéza
  • Nakládané okurky 2 ks
  • Majonéza 3 lžíce
  • Francouzská hořčice 1 lžička
  • Hamburgerová bulka, Čedar

Postup

V masně si nechejte namlít hovězí krk. Klidně i dvakrát. Do masa přidejte dvě vejce.  Otrhejte lístky tymiánu, které promněte mezi prsty a přidejte k masu. Natrhejte asi pět větviček oregana, otrhejte lístky a ty pak nasekejte a přidejte k masu. Nakonec maso podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z promíchaného masa začneme co nejdříve vytvářet burgery. Pokuste se o co nejpravidelnější bochánky, do jejichž středu uděláte důlek. Po jejich dokončení je chvíli odložte do pokojové teploty.

Mezi tím si připravíme salát a majonézu. Nakrájíme si na nudličky červené zelí, červenou cibuli na tenké kolečka. Přidáme majonézu, křen a pažitku, kterou nakrájíme najemno. Dobře promícháme. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Dochutíme a naposledy zamícháme. Ještě si doděláme majonézu, kterou dochutíme na kostičky nakládanými okurkami a francouzskou hořčicí. Zamícháme a jdeme na grilování.

Rozpálíme grilovací pánev a nejprve si na ní opečeme bulky. Následně začneme opékat maso. Z každé strany opékáme maso cca 4 minuty. Před dokončením masa na něj položíme plátek, nebo dva čedaru. Mezitím ještě dokončíme bulky. Na spodní část bulky namažeme dochucenou majonézu. Rovnou na ni můžeme položit maso. Na horní polovinu bulky nandáme zelný salát a přiklopíme. Dobrou chuť.

 

  • Oregano

    Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.

    Zjistit více Oregano