Chimichurri s grilovaným masem

Chimichurri s grilovaným masem


Ingredience

  • 1 kg hovězí podplečí (chuck flay)
  • parmazán
  • 2 bazalky
  • 3 petržele kadeřavé
  • citron
  • balsamico
  • čerstvé chilli papričky
  • šalotka
  • olivový olej
  • vločková sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Nejdříve si omyjeme a očistíme maso. Nakrájíme na pásky, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Takto připravené maso dáme stranou.

Nyní si nachystáme chimichurri. Bazalku s petrželkou nasekáme najemno.  Chilli papričky, šalotku a česnek také nasekáme najemno. Vše dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmazán, olivový olej, balsamico, sůl, pepř a citron. Vše dobře promícháme.

Maso dáme na rozpálený gril a grilujeme cca 15 minut. Průběžně otáčíme. Hotové maso necháme chvíli odležet a poté nakrájíme. Podáváme s připraveným chimichurri.

  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá