Cibulový qiuche s bazalkou

Cibulový qiuche s bazalkou


Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 140 g másla
  • 8 lžic studené vody
  • 4 velké cibule
  • olej
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • lžička mleté kurkumy
  • 100 g sýru cheddar
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

Mouku smícháme se solí a přidáme na kostky nakrájené studené máslo. Prsty vytvoříme drobenku a poté postupně přilíváme vodu. Vypravujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut vychladit do lednice. Z těsta si vyválíme kruh, který dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme opět do lednice vychladit na zhruba 20 minut. Aby se nám těsto během pečení nenafouklo a zůstalo hezky rovné, je dobré si jej vysypat fazolemi. Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 20 minut. Mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme dozlatova na oleji. Dále si smícháme smetanu ke šlehání, vejce, kurkumu, sůl a pepř. Na předpečený korpus dáme nejdříve osmaženou cibuli, přidáme čerstvou bazalku, nastrouhaný sýr a nakonec vše zalijeme směsí ze smetany a vejce. Připravený koláč pečeme v troubě zhruba 40 minut na 180°, aby hezky zezlátl.
  • Bazalka

    Patří mezi nejoblíbenější bylinku. Je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Používá se především do zeleninových salátů, těstovin, jídel s rajčaty a pokrmů z masa a ryb. Čerstvá bazalka se přidává až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť.

    Zjistit více Bazalka