Cibulový qiuche s bazalkou
Ingredience
- 280 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 140 g másla
- 8 lžic studené vody
- 4 velké cibule
- olej
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- lžička mleté kurkumy
- 100 g sýru cheddar
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Postup
Mouku smícháme se solí a přidáme na kostky nakrájené studené máslo. Prsty vytvoříme drobenku a poté postupně přilíváme vodu. Vypravujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut vychladit do lednice.
Z těsta si vyválíme kruh, který dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme opět do lednice vychladit na zhruba 20 minut. Aby se nám těsto během pečení nenafouklo a zůstalo hezky rovné, je dobré si jej vysypat fazolemi.
Těsto pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 20 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme dozlatova na oleji. Dále si smícháme smetanu ke šlehání, vejce, kurkumu, sůl a pepř.
Na předpečený korpus dáme nejdříve osmaženou cibuli, přidáme čerstvou bazalku, nastrouhaný sýr a nakonec vše zalijeme směsí ze smetany a vejce.
Připravený koláč pečeme v troubě zhruba 40 minut na 180°, aby hezky zezlátl.