Tymián
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit víceCukety si oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubo. Osolíme a necháme cca 15 min stát, aby se z cukety pustila voda.
Mezitím si očistíme a nakrájíme jarní cibulku a oloupeme česnek.
Z cukety si pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k ní cibulku, česnek, kůru a šťávu z limetky a vejce. Směs promícháme, opepříme a případně trochu dosolíme. Nakonec přidáme mouku, aby se nám směs hezky spojila.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Podáváme se sýrem Cottage. Na závěr pokapeme šťávou z limety.
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit více