Cuketové placky s tymiánem

Cuketové placky s tymiánem


Ingredience

  • 2 střední cukety
  • 2 jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • 2 vejce
  • kůra z jedné limetky
  • šťáva z poloviny limetky
  • čerstvý tymián
  • sýr cottage
  • celozrnná žitná mouka
  • sůl
  • pepř

Postup

Cukety si oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubo. Osolíme a necháme cca 15 min stát, aby se z cukety pustila voda. Mezitím si očistíme a nakrájíme jarní cibulku a oloupeme česnek. Z cukety si pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k ní cibulku, česnek, kůru a šťávu z limetky a vejce. Směs promícháme, opepříme a případně trochu dosolíme. Nakonec přidáme mouku, aby se nám směs hezky spojila. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Podáváme se sýrem Cottage. Na závěr pokapeme šťávou z limety.
  • Tymián

    Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.

    Zjistit více Tymián