Frittata s oreganem

Frittata s oreganem


Ingredience

  • 6 vajíček
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 plátků slaniny
  • 2 menší cibule
  • 2 rajčata
  • 80 g baby špenátu
  • 100 g cheddaru
  • 50 g parmezánu
  • čerstvé oregano
  • sůl
  • pepř

Postup

Na tento recept si připravíme pánev, která je vhodná i do trouby. V míse prošleháme vejce se smetanou, směs osolíme a opepříme. Slaninu si opečeme dozlatova a dáme stranou. Do pánve dáme cibuli (pokud je potřeba přidáme trochu oleje) a necháme ji opéct. Postupně přidáme nakrájená rajčata a špenát. Ke směsi vsypeme opečenou slaninu, nalijeme vejce se smetanou a oba sýry. Lehce promícháme a nakonec přidáme čerstvé oregano. Pánev vložíme do trouby a pečeme při 180 stupňů cca 15 minut.
  • Oregano

    Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.

    Zjistit více Oregano