Grilovaná panenka s rozmarýnem

Grilovaná panenka s rozmarýnem


Ingredience

  • vepřová panenka
  • palička česneku
  • rozmarýn
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

Panenku omyjeme a očistíme. Nasekáme rozmarýn. Česnek očistíme, nasekáme a přidáme k němu trochu soli. Rozetřeme najemno. Do misky dáme hořčici a přidáme nasekaný rozmarýn s česnekem a opepříme. Nalijeme olivový olej a vše dobře promícháme. Panenku potřeme směsí hořčice s rozmarýnem. Ideálně necháme marinovat přes noc, pokud ale nemáme čas, tak alespoň 1 hodinu. Naloženou panenku dáme na rozžhavený gril a grilujeme cca 20 minut. Každých 5 minut otáčíme. Servírujeme ideálně nakrájenou na plátky.

  • Rozmarýn

    Vynikající přísada zejména do masitých pokrmů ze zvěřiny, drůbeže, z jehněčího či vepřového masa. Výborně doplňuje chuť pečených a grilovaných ryb. V kuchyni se používají pouze zelené lístky bez větviček. Rozmarýn se také pokládá přímo na uhlí, aby maso získalo rozmarýnové aroma.

    Zjistit více Rozmarýn