Majoránka
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více
Den předem si namočíme do studené vody čočku, hrách, fazole a kroupy. Každou luštěninu ideálně zvlášť. Tím zkrátíme dobu vaření, a také se nám budou luštěniny lépe trávit. Luštěniny nenecháváme na příliš teplém místě, aby nám nezačaly kvasit.
Na sádle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a česnek a orestujeme. Přidáme bobkový list a nasekanou majoránku. Přisypeme namočenou a slitou luštěninu a vločky. Zalijeme vodou a vaříme na mírném plamenu do změknutí luštěnin. Hotovou polévku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petržel.
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více