Hummus s čerstvým koriandrem

Hummus s čerstvým koriandrem


Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • větší stroužek česneku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • olivový olej
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
  • k podávání tyčinky, nachos, mrkev,…

Postup

Nejprve si slijeme nálev z cizrny. Dáme jej stranou, protože ho budeme později do humusu přidávat.

Do mixéru si dáme slitou cizrnu, přidáme česnek, pastu tahini, římský kmín, trochu oleje a citronovou šťávu. Nakonec přidáme koriandr, jak lístky, tak stonky. Začneme mixovat. Po chvilce přidáme i nálev z cizrny, sůl a pepř. Nálev přidáváme postupně, abychom získali krásnou krémovou konzistenci hummusu.

Hummus přemístíme do misky a zakápneme kvalitním olivovým olejem. Podáváme s nachos, tyčinkami nebo třeba nakrájenou mrkví.

  • Koriandr

    Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.

    Zjistit více Koriandr