Koriandr
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více
Nejprve si slijeme nálev z cizrny. Dáme jej stranou, protože ho budeme později do humusu přidávat.
Do mixéru si dáme slitou cizrnu, přidáme česnek, pastu tahini, římský kmín, trochu oleje a citronovou šťávu. Nakonec přidáme koriandr, jak lístky, tak stonky. Začneme mixovat. Po chvilce přidáme i nálev z cizrny, sůl a pepř. Nálev přidáváme postupně, abychom získali krásnou krémovou konzistenci hummusu.
Hummus přemístíme do misky a zakápneme kvalitním olivovým olejem. Podáváme s nachos, tyčinkami nebo třeba nakrájenou mrkví.
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více