Jarní pomazánky

Jarní pomazánky


Ingredience

  • jarní cibulka
  • hrst pažitky
  • 5 ředkviček
  • 400 g čerstvého sýra
  • lžička plnotučné hořčice
  • kousek avokáda
  • půlka kedlubny
  • menší červená řepa
  • sůl a pepř

Postup

Jarní cibulku si nakrájíme společně s pažitkou na jemno. Ředkvičky nastrouháme a vše smícháme s čerstvým sýrem. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem dle chuti.

Nakrájíme si chleba a každý krajíček namažeme pomazánkou. Ozdobíme avokádem, kedlubnou, červenou řepou a nakonec posypeme pažitkou.

  • Pažitka

    Svou jemně cibulovou chutí se hodí do bylinkového másla, vaječných pokrmů, pomazánek a nádivek, k ochucení polévek a omáček. Mají-li se zachovat vitamíny, jichž pažitka obsahuje velké množství, neměli bychom ji nikdy tepelně zpracovávat.

    Zjistit více Pažitka