Koriandr
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kari pastu a cibuli, kterou necháme opéct dozlatova. Poté přidáme kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na proužku. Až je maso osmaženo, zasypeme kurkumou. Červenou papriku si nakrájíme na proužky, zázvor na kostičky a obojí dáme do pánve k masu. Přidáme rozmačkaný česnek a chilli papričku nakrájenou na proužky. Počkáme, až nám červená paprika změkne a nalejeme do pánve kokosové mléko. V tuto chvíli si kuřecí kari osolíme a opepříme dle chuti a přidáme kešu oříšky. Necháme 5 minut provařit. Nakonec dáme do pánve koriandr, mungo klíčky a dochutíme limetkovou šťávou.
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více