Kuřecí prsa se salátem ze spálených paprik

Kuřecí prsa se salátem ze spálených paprik


Ingredience

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 8 červených a žlutých paprik
  • rukola
  • med
  • balsamico
  • hrst slunečnicových semínek
  • olivový olej
  • hrst čerstvé petržele
  • sůl
  • pepř

Postup

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naložíme do olivového oleje, medu a čerstvé nasekané petrželky. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Před grilováním maso vytáhněte chvíli dopředu ať má pokojovou teplotu, do každého zapíchněte několik špejlí. Ideálně 3-4. Záleží na tom, jak jsou prsa velká.

Papriky omyjeme, osušíme a dáme na rozpálený gril. Grilujeme do černa ze všech stran. Poté je dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme cca 10 minut zapařit. Mezi tím na grilu opečeme kuřecí špízy. Ty ale rozkrojíme až budou hotové.  Jednak se vám budou lépe otáčet, ale také budou krásně šťavnaté. Po 10 minutách z mísy sundáme fólii. Z paprik odstraníme jaderník a sloupneme slupku. Nakrájíme a vložíme do mísy. Zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme slunečnicová semínka, balsamico, rukolu a nasekanou petržel. Salát dobře promícháme. Kuřecí maso rozkrojíme na jednotlivé špízy a přidáme k salátu

  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá