Koriandr
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více
Do hrnce dáme rýžové nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme pod pokličkou stát zhruba 5 minut, dokud nejsou nudle měkké. Poté scedíme vodu a nudle propláchneme studenou vodou. Dáme stranou.
Mrkev, okurek a mango si nakrájíme na tenké proužky. Salát natrháme na menší kusy. Do hlubokého talíře nebo mísy si připravíme studenou vodu. Rýžový papír do vody namočíme na pár sekund a dáme na připravenou plochu. Začneme vše skládat na papír. Jako první dáme salát, na něj nudle, zeleninu, mango a nahoru koriandr. Do vyšší části papíru naskládáme vedle sebe krevety.
Závitky zabalíme a skládáme vedle sebe na talíř. Neskládejte na sebe, protože by se vám mohli k sobě přilepit.
K letním závitkům se skvěle hodí arašídová omáčka.
V misce si smícháme arašídový krém, sólovou omáčku, šťávu z limetky, med a chilli omáčku. Postupně přidáváme vodu, aby nám vznikla hladká ne příliš hustá omáčka. Dle chuti případně ještě dochutíme sójovou omáčkou nebo limetkou.
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více