Tymián
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit více
Nejdříve si připravíme přílohu, a to pečenou zeleninu. Veškerou zeleninu si nakrájíme na proužky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct při 180 stupních zhruba na 30 minut.
Mezitím si uděláme bylinkovou krustu na lososa. Do mixéru vložíme toastový chleba, parmezán, česnek, citronovou kůru a tymián. Vše dobře rozmixujeme a dáme stranou.
Lososa si nakrájíme na 4 kousky. Z trouby si po 20ti minutách vytáhneme zeleninu a dáme na ni lososa. Každy kousek lehce zakapeme olivovým olejem, poklademe na něj bylinkovou krustu a opět zakápneme olejem. Takto připraveného lososa dáme do trouby a pečeme společně se zeleninou dalších 10-15 minut.
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit více