Mango chicken

Mango chicken


Ingredience

    Maso
  • 500 g kuřecích prs
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • lžička koření garam masala
  • lžička kari
  • lžička kurkumy
  • sůl a pepř
  • lžíce kokosového oleje
  • Omáčka
  • lžíce kokosového oleje
  • menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • zralé mango
  • lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
  • 100 ml vody
  • 300 ml kokosového mléka
  • jasmínová rýže/naan chléb

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Dáme do misky a přidáme k nim kokosové mléko a všechno koření (garam masala, kari, kurkumu, sůl a pepř). Dobře promícháme a necháme ideálně přes noc marinovat v lednici.

Druhý den si nakrájíme najemno cibuli, česnek a zázvor. Mango oloupeme a také nakrájíme na menší kousky. Na kokosovém oleji opečeme maso. Vyndáme do misky a dáme stranou.

Do pánve dáme cibuli a opečeme dozlatova na lžičce kokosového oleje. Přidáme česnek a zázvor a opět chvíli opékáme. Přisypeme koření (garam masala, kari a kurkumu) a necháme rozvonět. Poté přidáme i nakrájené mango a počkáme dokud nezměkne. Přidáme čerstvý koriandr. Lístky i stonky. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem, přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut. Rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru.

Připravenou omáčku nalijeme zpět do pánve. Přidáme maso, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout. Nakonec dle chuti dochutíme. Podáváme s rýží nebo Naanem.

  • Koriandr

    Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.

    Zjistit více Koriandr