Mátová zmrzlina

Mátová zmrzlina


Ingredience

  • 300 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 75 ml kondenzovaného mléka
  • 1 kelímek máty
  • 30 g kvalitní hořké čokolády (min. 75 %)

Postup

Nejprve si vyšleháme dotuha smetanu ke šlehání. Tyčovým mixérem pak rozmixujeme lístky máty v mléce. Do smetany přidáme mléko s mátou, kondenzované mléko (nahradí nám cukr) a hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousíčky. Dobře promícháme. Směs nalijeme do připravené nádoby a dáme do mražáku ztuhnout alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Máta

    Čerstvá máta má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Skvěle doplňuje chuť jehněčího masa, ryb a plodů moře. Svým výrazným aroma dodává svěží chuť koktejlům, ovocným i zeleninovým salátům, zmrzlinám a dalším sladkým pokrmům. Čaj připravený z čerstvých listů máty je výborný a osvěžující.

    Zjistit více Máta