Mátové cupcakes

Mátové cupcakes


Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 200 ml polotučného mléka
  • 60 g mléčné čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžičky moučkového cukru
  • čerstvá máta
  • 2 lžíce cukru krupice
  • špetka soli

Postup

Nejprve si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Dáme stranou. V míse vyšleháme vejce s cukrem, dokud nevznikne bílá pěna. Poté přidáme sůl, rozpuštěné máslo a postupně mléko. Dobře zašleháme a nakonec přidáme mouku smíchanou s kakaem. Do takto připraveného těsta si zamícháme na kousky nasekanou čokoládu. Naplníme košíčky a dáme péct na 180 stupňů zhruba 15-18 minut.

Po upečení necháme cupcakes vychladnout a mezitím si připravíme mátový cukr a krém. Do hmoždíře dáme čerstvé lístky máty s cukrem a zpracujeme. Do mísy dáme mascarpone, cukr, mátový cukr a šleháme. Postupně přiléváme smetanu. Šleháme dokud nám nevznikne krásně hladký krém.

Na každý upečený cupcakes si dáme krém pomocí zdobícího sáčku. Zdobíme mátovým cukrem a dle chuti ovocem, jedlými květy. apod.

 

  • Máta

    Čerstvá máta má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Skvěle doplňuje chuť jehněčího masa, ryb a plodů moře. Svým výrazným aroma dodává svěží chuť koktejlům, ovocným i zeleninovým salátům, zmrzlinám a dalším sladkým pokrmům. Čaj připravený z čerstvých listů máty je výborný a osvěžující.

    Zjistit více Máta