Nádivka s petrželí
Ingredience
- 7 rohlíků
- 200 ml mléka
- 5 vajec
- 300 g uzenéno masa
- 60 g rozpuštěného másla
- hrst petržele
- 150 g baby špenátu (kopřiv)
- lžička muškátového oříšku
- lžička prášku do pečiva
- sůl a pepř
Postup
Nejprve si nakrájíme rohlíky, zalijeme je mlékem a lehce promícháme. Necháme mléko vsáknout a poté přidáme žloutky, uzené nakrájené na kostičky, rozpuštěné máslo a petržel. Baby špenát si spaříme horkou vodou, nakrájíme na menší kousky a taktéž přidáme do mísy.
Tuto směs osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prášek do pečiva. Vše promícháme.
Bílky si vyšleháme na sníh a lehounce zamícháme ke směsi.
Směs na nádivku si dáme do máslem vymazaného pekáče a dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 30 až 35 minut.
Nádivka je skvělá teplá, ale i za studena. Podávat ji můžete jen tak samotnou nebo si k ní upečte kousek masa.