Nádivka s petrželí

Nádivka s petrželí


Ingredience

  • 7 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 5 vajec
  • 300 g uzenéno masa
  • 60 g rozpuštěného másla
  • hrst petržele
  • 150 g baby špenátu (kopřiv)
  • lžička muškátového oříšku
  • lžička prášku do pečiva
  • sůl a pepř

Postup

Nejprve si nakrájíme rohlíky, zalijeme je mlékem a lehce promícháme. Necháme mléko vsáknout a poté přidáme žloutky, uzené nakrájené na kostičky, rozpuštěné máslo a petržel. Baby špenát si spaříme horkou vodou, nakrájíme na menší kousky a taktéž přidáme do mísy. Tuto směs osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prášek do pečiva. Vše promícháme. Bílky si vyšleháme na sníh a lehounce zamícháme ke směsi. Směs na nádivku si dáme do máslem vymazaného pekáče a dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 30 až 35 minut. Nádivka je skvělá teplá, ale i za studena. Podávat ji můžete jen tak samotnou nebo si k ní upečte kousek masa.
  • Petržel kadeřavá

    Univerzální bylinka, která se hodí k ochucení různých jídel, polévek, omáček, masa, ryb i brambor. Nejčastěji se používá k ozdobení pokrmů, výborná je i do nádivek. Čerstvou petržel bychom neměli vařit, jinak z velké části ztratí svou vůni.

    Zjistit více Petržel kadeřavá