Oregano
Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.
Zjistit vícePřipravíme si marinádu na maso. Do mísy dáme hořčici, rozpuštěné a vychladlé máslo, víno, tymián a oregano. Dobře promícháme. Paličky z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do marinády a necháme v ní alespoň 2 hodiny.
Brambory a mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky. Z marinády vyndáme paličky, dáme stranou. Brambory s mrkví promícháme se zbylou marinádou. Lehce osolíme a dáme na plech. Pečeme na 180 stupňů 15 minut. Poté přidáme i paličky a pečeme ještě zhruba další hodinu. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželí.
Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.
Zjistit více