Pečené kuřecí paličky

Pečené kuřecí paličky


Ingredience

  • 8 kuřecích papriček
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 ml bílého vína
  • hrst tymiánu
  • hrst oregana
  • 6 středních brambor
  • 3 mrkve
  • hrst petržele
  • sůl
  • pepř

Postup

Připravíme si marinádu na maso. Do mísy dáme hořčici, rozpuštěné a vychladlé máslo, víno, tymián a oregano. Dobře promícháme. Paličky z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do marinády a necháme v ní alespoň 2 hodiny.

Brambory a mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky. Z marinády vyndáme paličky, dáme stranou. Brambory s mrkví promícháme se zbylou marinádou. Lehce osolíme a dáme na plech. Pečeme na 180 stupňů 15 minut. Poté přidáme i paličky a pečeme ještě zhruba další hodinu. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželí.

  • Oregano

    Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.

    Zjistit více Oregano