Pečený kapr se zeleninou

Pečený kapr se zeleninou


Ingredience

  • 2 filety čerstvého kapra
  • vařené brambory
  • šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 papriky
  • 3 cherry rajčata
  • lžíce másla
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • citron
  • sůl a pepř

Postup

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Kapra osolíme a opepříme z obou stran. Uvařené brambory si nakrájíme na plátky, stejně tak šalotku a česnek. Papriku nakrájíme na proužky a rajčata rozkrojíme napůl. Připravíme si pečící papír a můžeme začít skládat.

Nejdříve si dáme plátky brambor, na ně rozmarýn, poté papriku a rajčata. Na zeleninu položíme filety kapra a na něj si naskládáme tymián, cibuli a česnek. Nakonec přidáme máslo a papilotu zabalíme. Příliš ji neutahujeme, protože se nám během pečení lehce nafoukne. Papilotu opatrně přendáme na plech a pečeme v troubě zhruba 25 minut podle velikosti kapra. Po upečení opatrně rozbalíme a servírujeme. Podáváme pokapané citronem.

  • Tymián

    Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.

    Zjistit více Tymián