Tymián
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit víceTroubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Kapra osolíme a opepříme z obou stran. Uvařené brambory si nakrájíme na plátky, stejně tak šalotku a česnek. Papriku nakrájíme na proužky a rajčata rozkrojíme napůl. Připravíme si pečící papír a můžeme začít skládat.
Nejdříve si dáme plátky brambor, na ně rozmarýn, poté papriku a rajčata. Na zeleninu položíme filety kapra a na něj si naskládáme tymián, cibuli a česnek. Nakonec přidáme máslo a papilotu zabalíme. Příliš ji neutahujeme, protože se nám během pečení lehce nafoukne. Papilotu opatrně přendáme na plech a pečeme v troubě zhruba 25 minut podle velikosti kapra. Po upečení opatrně rozbalíme a servírujeme. Podáváme pokapané citronem.
Pro svou výraznou chuť a vůni se používá k přípravě zvěřiny, ryb, drůbeže, sekaných mas, nádivek, paštik, dušené zeleniny, polévek a omáček. Tymián by se měl dlouho vařit s ostatními přísadami. Jídlu dodává pikantní příchuť.
Zjistit více