Pesto z výhonků hrachu

Pesto z výhonků hrachu


Ingredience

  • tři hrsti výhonků hrachu
  • hrst lístků čerstvé máty
  • 50 g piniových oříšků
  • stroužek česneku
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • extra panenský olivový olej
  • špetka soli a čerstvě mletého pepře

Postup

Nejprve rozmixujte piniové oříšky. Poté přidejte hrachové výhonky, mátu a česnek a znovu rozmixujte. Nakonec do směsi přimíchejte
parmazán, sůl, pepř a pokapejte olivovým olejem.

  • Výhonky hrášku

    Výhonky hrachu jsou bohaté na sacharidy, vlákninu, proteiny, vitamín A, vitamín C, vápník a železo. Železo působí proti pocitům vyčerpání, bušení srdce, bolestem hlavy a úzkostem. Vitamín C podporuje imunitní systém a má silné protizánětlivé účinky. Proteiny obsažené ve výhoncích hrachu mohou být sekundárním zdrojem přírodních bílkovin.

    Zjistit více Výhonky hrášku