Plněné pečené žampiony

Plněné pečené žampiony


Ingredience

  • 13 ks žampionů
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • hrst rozmarýnu
  • kozí sýr
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve omyjeme a očistíme žampiony. Vykrojíme nožičky a nakrájíme společně s cibulí na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a necháme na něm osmažit cibuli s nožičkami. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Do směsi si nasekáme rozmarýn. Hlavičky žampionů si dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a naplníme směsí. Nakonec zasypeme kozím sýrem a dáme péct na 180 stupňů cca na 15 minut. Podáváme s přílohou podle chuti.
  • Rozmarýn

    Vynikající přísada zejména do masitých pokrmů ze zvěřiny, drůbeže, z jehněčího či vepřového masa. Výborně doplňuje chuť pečených a grilovaných ryb. V kuchyni se používají pouze zelené lístky bez větviček. Rozmarýn se také pokládá přímo na uhlí, aby maso získalo rozmarýnové aroma.

    Zjistit více Rozmarýn