Koriandr
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit víceNejdříve si uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme teplou vodou. Dáme ji do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a poté vaříme na nízkém plamenu zhruba 15-20 minut. Po této době sundáme z plotny a necháme ještě 10 minut stát pod pokličkou. Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme jablečný ocet, cukr a sůl. Dobře promícháme a nalijeme na rýži. Lehce promícháme a dáme stranou.
Čerstvého lososa umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na malé kousky. V misce si smícháme majonézu, sójovou a rybí omáčku, sezamový olej, citronovou šťávu, pepř a nasekaný koriandr. Promícháme a přidáme k nakrájenému lososu. Necháme chvilku odležet a mezitím si připravíme zbytek surovin.
Nakrájíme jarní cibulku, mango, avokádo a mrkev nastrouháme.
Do talíře, ve kterém budeme bowl servírovat, si dáme nejdříve rýži. Na ni postupně přidáváme lososa, zeleninu a mango. Nakonec posypeme nasekanými arašídy a koriandrem.
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více