Libeček
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit víceNa olivovém oleji opečeme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli. Snížíme plamen a přidáme rajčatový protlak, kurkumu, sušený česnek a chilli a rychle mícháme, aby se nám protlak a koření nepřipálili. Necháme pár minut provonět a přisypeme nadrobno nakrájenou mrkev a brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme čerstvý libeček. Vaříme do změknutí zeleniny. Poté přisypeme propláchnutou červenou čočku a necháme ještě cca 10 minut vařit, dokud není čočka měkká. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit více