Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky


Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • menší cibule
  • lžička rajčatového protlaku
  • lžička kurkumy
  • lžička sušeného česneku
  • špetka chilli
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 100 g červené čočky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • čerstvý libeček
  • sůl a pepř

Postup

Na olivovém oleji opečeme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli. Snížíme plamen a přidáme rajčatový protlak, kurkumu, sušený česnek a chilli a rychle mícháme, aby se nám protlak a koření nepřipálili. Necháme pár minut provonět a přisypeme nadrobno nakrájenou mrkev a brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme čerstvý libeček. Vaříme do změknutí zeleniny. Poté přisypeme propláchnutou červenou čočku a necháme ještě cca 10 minut vařit, dokud není čočka měkká. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  • Libeček

    Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.

    Zjistit více Libeček