Quesadilla s trhaným vepřovým masem

Quesadilla s trhaným vepřovým masem


Ingredience

  • tortilla
  • 400 g cheddaru
  • 15 ks cherry rajčátek
  • 2 ks sladké papriky
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1,5 kg krkovičky
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • lžíce římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • lžíce červené papriky
  • olivový olej
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý tymián
  • čerstvý koriandr
  • Na dochucení:
  • sladká chilli omáčka
  • dip se zakysanou smetanou
  • čerstvá pažitka

Postup

Trhané maso je unikátní způsob zpracování masa. Jak název napovídá, závěrečná část přípravy masa je jeho natrhání. Jedná se většinou o pomalé pečení při relativně nízké teplotě. My si tentokrát připravíme plněnou quesadillu s pomalu pečeným vepřovým. Budete potřebovat uzavíratelnou zapékací mísu. Ideální je mít mísu skleněnou, protože uvidíte, co se děle uvnitř. My na trhané používáme vepřovou krkovičku. Obsahuje tak akorát tuku, který se nám bude hodit. Nejdřív si nakrájíme krkovičku na kousky cca 2 cm velké. Nakrájíme taky cibuli a česnek. Vše vkládáme rovnou do zapékací mísy. Na scénu přichází římský kmín, který dodá masu jedinečnou chuť. Ideálně si jej kupte v celku a rozdrťte si jej čerstvý. Přidejte sladkou papriku, sůl, pepř a olivový olej. Čerstvé bylinky dodají masu skvělou chuť, majoránka a tymián jsou ideální s vepřovým masem. Natrhejte k masu lístky z bylinek a v zapékací míse vše dobře promíchejte. Přiklopte nádobu a dejte ji do trouby na 140 °C a vydržte 4 hodiny. První ukazatel toho, že se začíná něco dít, je ten, že maso pustí šťávu a ta začne vřít. To znamená, že se právě začne maso péct ve vlastní šťávě. Sem tam na maso mrkněte, jestli se nepálí, ale to by se stalo pouze, že by se vyvařila veškerá šťáva. Po čtyřech hodinách sundejte vrchní víko a nechejte dodělat kůrčičku. Po tomto dlouhém procesu vytáhněte pekáč z trouby, vezměte dvě vidličky a pohyby od sebe všechny masové kostky roztrhejte. Na spodu máte spoustu výpeku. Promíchejte jej s masem. Aby vám směs vydržela teplá co nejdéle, uzavřete ji zase poklopem. Konečně vytáhněte tortilly. K masu si přidáme ještě trochu zeleniny a sýr. Čerstvá paprika, cherry rajčata, sterilovaná kukuřice, nastrouhaný cheddar, lístky čerstvého koriandru a trhaného masa. Rozpalte grill a šoupněte na něj jednu tortillu. Jakmile se grill rozehřeje, na spodní placku rozprostřeme vrstvu trhaného masa, zeleninu a sýr. Nakonec vše uzavřete druhou tortillou a za cca 5 minut máte v kontaktním grilu hotovo. Po dokončení vytáhneme a nakrájíme ideálně pomocí kráječe na pizzu. K dochucení doporučujeme sladkou chilli omáčku a dip se zakysanou smetanou a pažitkou.
  • Koriandr

    Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.

    Zjistit více Koriandr