Salát Caprese

Salát Caprese


Ingredience

  • 2 mozzarelly
  • 3 rajčata
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

Mozzarellu a rajčata si nakrájíme na plátky. Otrháme si lístky bazalky. Na talíř začneme skládat střídavě rajče, mozarellu a nakonec lístek bazalky. Takto připravený salát si osolíme, opepříme a řádně pokapeme olivovým olejem. Tento recept je založen na kvalitních surovinách, proto si dejte záležet, aby rajčata byla pořádně zralá, použijte nejlépe extra panenský olivový olej a kvalitnější mozzarellu. Čím lepší suroviny použijete, tím bude salát chutnější.
  • Bazalka

    Patří mezi nejoblíbenější bylinku. Je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Používá se především do zeleninových salátů, těstovin, jídel s rajčaty a pokrmů z masa a ryb. Čerstvá bazalka se přidává až nakonec, aby neztratila svou specifickou chuť.

    Zjistit více Bazalka