Salát se ztraceným vejcem a pažitkou
Ingredience
- hrst polníčku
- 6 ředkviček
- jarní cibulka
- hrst cherry rajčátek
- uvařená červená řepa
- balkánský sýr
- 2 vejce
- 1/2 limetky
- lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst pažitky
- ocet
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup
Nejdříve si připravíme zeleninu na salát. Nakrájíme si ředkvičky, jarní cibulku, cherry rajčata a červenou řepu. Nakonec nakrájíme i balkánský sýr na kostky.
Dále si nachystáme zálivku na salát. Tu připravíme smícháním šťávy z limetky, třtinového cukru, olivového oleje a nakrájené pažitky. Zálivku si osolíme, opepříme a dáme stranou.
Vejce si rozklepneme do misky. Do vroucí vody nalijeme trochu octa a lžící uděláme výr. Do něj dáme vejce a necháme jej vařit 3 minuty.
Mezitím si na talíř připravíme salát. Ten se bude skládat z polníčku, ředkviček, červené řepy, rajčátek a jarní cibulky. Zakapeme jej zálivkou a doprostřed položíme naše ztracené vejce. To ještě osolíme, opepříme a posypeme čerstvou pažitkou.
Salát podáváme s opečeným toastem.