Oregano
Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.
Zjistit více
Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mísy si dáme půlku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané oregano s majoránkou. Přidáme nakrájenou dýni a pořádně promícháme. Dáme na plech a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut do měkka.
Nyní si připravíme zálivku. V misce si smícháme zbytek olivového oleje, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Upečenou dýni společně s rukolou a piniovými oříšky promícháme s připravenou zálivkou. Naservírujeme na talíř a posypeme kozím sýrem a petrželkou.
Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.
Zjistit více