Salát z pečené dýně

Salát z pečené dýně


Ingredience

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • rukola (balení)
  • 3 lžíce pražených piniových oříšků
  • kozí sýr
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • majoránka
  • petržel

Postup

Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mísy si dáme půlku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané oregano s majoránkou. Přidáme nakrájenou dýni a pořádně promícháme. Dáme na plech a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut do měkka.

Nyní si připravíme zálivku. V misce si smícháme zbytek olivového oleje, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Upečenou dýni společně s rukolou a piniovými oříšky promícháme s připravenou zálivkou. Naservírujeme na talíř a posypeme kozím sýrem a petrželkou.

  • Oregano

    Nepostradatelná součást italské kuchyně. Nejčastěji se používá k přípravě pizzy, těstovin všeho druhu a rajčatových pokrmů. Hodí se skvěle pro zvýraznění chuti skopového a drůbežího masa.

    Zjistit více Oregano