Koriandr
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více
Ve velké pánvi na sucho orestujte na silném ohni celý římský kmín (2 minuty). Přidejte olej a cibule a opékejte za občasného míchání 5 minut. Vmíchejte papriku, bylinky a cukr a opékejte na silném ohni 5-10 minut.
Do pánve přidejte nakrájené rajčata, špetku kajenského pepře, sůl a pepř dle chuti a na mírném ohni duste zhruba 15 minut. Vodou podlévejte podle potřeby tak, aby směs měla podobnou konzistenci jako omáčka na těstoviny. Určitě směs ochutnejte a případně dochuťte, chuť by měla být výrazná.
Jakmile Vám směs chutná a je udušená, tak vyberte bobkové listy a ve směsi udělejte vařečkou důlky a rozklepněte do nich čerstvá vejce, která osolte. Pánev přiklopte a duste na slabém ohni cca 10 minut, dokud vejce neztuhnou.
Hotovou shakshuku rozdělte na talíře, na každou porci dejte vrchovatou lžíci řeckého jogurtu, pokapejte olivovým olejem a posypte nasekaným koriandrem, případně dalšími bylinkami. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.
Patří k nejstarším známým kořenicím rostlinám. Výborně se hodí do nejrůznějších masových a zeleninových exotických jídel, zejména do pokrmů s kari. Pro své výrazné aroma se používá především v asijské a mexické kuchyni.
Zjistit více