Sous-vide kachní prsa

Sous-vide kachní prsa


Ingredience

  • 4 kachní prsa
  • 100 g másla
  • rozmarýn
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Z obou stran dobře osolíme a opepříme. Vložíme do vakuovacího sáčku společně s kouskem másla, větvičkami rozmarýnu a majoránky. Zavakuujeme a na dvě hodiny dáme do lednice. Po dvou hodinách prsa vytáhneme a necháme je dojít na pokojovou teplotu. Vložíme do sous-vide lázně na dvě hodiny na 65 stupňů. Jakmile uplyne tato doba, sáčky vytáhneme a rozpálíme gril. Budeme potřebovat hodně velký žár. Na něm se budou prsa opékat cca 15minut. Průběžně je otáčíme, ať se nám nespálí a hlavně nevysuší. Zvláštní pozornost věnujeme kůži, kterou je potřeba dobře propéct, aby byla křupavá. Prsa necháme pár minut odpočinout, a poté můžeme nakrájet.

Podobně můžete kachní prsa dodělat i na pánvi nebo v troubě.

  • Rozmarýn

    Vynikající přísada zejména do masitých pokrmů ze zvěřiny, drůbeže, z jehněčího či vepřového masa. Výborně doplňuje chuť pečených a grilovaných ryb. V kuchyni se používají pouze zelené lístky bez větviček. Rozmarýn se také pokládá přímo na uhlí, aby maso získalo rozmarýnové aroma.

    Zjistit více Rozmarýn