Teriyaki krkovička

Teriyaki krkovička


Ingredience

  • krkovička 600 g
  • worcesterová omáčka 100 ml
  • sojová omáčka 100 ml
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • palička česneku
  • kousek česneku
  • 3 lžíce medu
  • pražená sezamová semínka
  • rozmarýn
  • oregano
  • petržel hladkolistá
  • petržel kadeřavá
  • tymián
  • máslo 250 g
  • lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve si naporcujeme maso na steaky a následně na pásky a necháme chvíli odležet. Dáme se do přípravy marinády. Sojovou omáčku, worcesterovou omáčku, rýžový ocet, na jemno nakrájený česnek, zázvor, med, sůl, pepř a pražená sezamová semínka dáme do mísy a dobře promícháme. Nakrájenou krkovičku v marinádě pořádně promícháme a marinujeme ideálně 24 hodin.

Nyní přišel pravý čas na přípravu bylinkového másla. Nasekáme si rozmarýn, oregano, petržel hladkolistou, petržel kudrnku a tymián. Přidáme do mísy s máslem, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a citronem. Vše spojíme pomocí vidličky. Uložíme do lednice.

Z lednice vytáhneme maso a napícháme jej na špejle. Grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 15 minut. Po vytažení potřeme maso bylinkovým máslem a podáváme až se na na něm rozpustí. Zbytek másla použijte třeba na chleba.

  • Rozmarýn

    Vynikající přísada zejména do masitých pokrmů ze zvěřiny, drůbeže, z jehněčího či vepřového masa. Výborně doplňuje chuť pečených a grilovaných ryb. V kuchyni se používají pouze zelené lístky bez větviček. Rozmarýn se také pokládá přímo na uhlí, aby maso získalo rozmarýnové aroma.

    Zjistit více Rozmarýn