Teriyaki krkovička
Ingredience
- krkovička 600 g
- worcesterová omáčka 100 ml
- sojová omáčka 100 ml
- rýžový ocet 2 lžíce
- palička česneku
- kousek česneku
- 3 lžíce medu
- pražená sezamová semínka
- rozmarýn
- oregano
- petržel hladkolistá
- petržel kadeřavá
- tymián
- máslo 250 g
- lžíce dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Postup
Nejprve si naporcujeme maso na steaky a následně na pásky a necháme chvíli odležet. Dáme se do přípravy marinády. Sojovou omáčku, worcesterovou omáčku, rýžový ocet, na jemno nakrájený česnek, zázvor, med, sůl, pepř a pražená sezamová semínka dáme do mísy a dobře promícháme. Nakrájenou krkovičku v marinádě pořádně promícháme a marinujeme ideálně 24 hodin.
Nyní přišel pravý čas na přípravu bylinkového másla. Nasekáme si rozmarýn, oregano, petržel hladkolistou, petržel kudrnku a tymián. Přidáme do mísy s máslem, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a citronem. Vše spojíme pomocí vidličky. Uložíme do lednice.
Z lednice vytáhneme maso a napícháme jej na špejle. Grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 15 minut. Po vytažení potřeme maso bylinkovým máslem a podáváme až se na na něm rozpustí. Zbytek másla použijte třeba na chleba.