Majoránka
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do osolené vody s kmínem do měkka (brambory vždy vaříme zvlášť, jelikož by se nám společně se zelím neuvařily a zůstaly by tvrdé).
Mezitím si oloupeme a nakrájíme najemno cibuli, nakrájíme slaninu a klobásu na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a necháme opéct cibuli se slaninou. Když už je cibule téměř dozlatova, přidáme i nakrájenou klobásu.
Zelí scedíme a můžeme trochu pokrájet. Přidáme jej do hrnce s cibulí a zalijeme vodou z vaření brambor, případně přilijeme ještě další vroucí vodu (podle hustoty). Polévku osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme do změknutí zelí. Poté do hrnce přidáme uvařené brambory, nasekanou majoránku a zakysanou smetanu. Necháme ještě cca 5 minut lehce povařit.
Čerstvá majoránka překvapí svou jemnou chutí. Výborně se hodí ke skopovému, hovězímu i vepřovému masu, skvěle se doplňuje s chutí česneku. Majoránka se používá ke kořenění vydatných pokrmů, jako jsou jídla z jednoho hrnce.
Zjistit více