Frittata s oreganem

Frittata s oreganem


Ingredience

  • 6 vajíček
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 plátků slaniny
  • 2 menší cibule
  • 2 rajčata
  • 80 g baby špenátu
  • 100 g cheddaru
  • 50 g parmezánu
  • čerstvé oregano
  • sůl
  • pepř

Procedure

Na tento recept si připravíme pánev, která je vhodná i do trouby. V míse prošleháme vejce se smetanou, směs osolíme a opepříme.

Slaninu si opečeme dozlatova a dáme stranou. Do pánve dáme cibuli (pokud je potřeba přidáme trochu oleje) a necháme ji opéct. Postupně přidáme nakrájená rajčata a špenát.

Ke směsi vsypeme opečenou slaninu, nalijeme vejce se smetanou a oba sýry. Lehce promícháme a nakonec přidáme čerstvé oregano.

Pánev vložíme do trouby a pečeme při 180 stupňů cca 15 minut.

  • Oregano

    Another indispensable part of Italian cuisine, oregano is most often used in the preparation of pizza, pasta, and other types of tomato dishes. It is also useful in emphasizing the taste of mutton and poultry.

    Find out more Oregano