Oregano
Another indispensable part of Italian cuisine, oregano is most often used in the preparation of pizza, pasta, and other types of tomato dishes. It is also useful in emphasizing the taste of mutton and poultry.
Find out moreDýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mísy si dáme půlku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané oregano s majoránkou. Přidáme nakrájenou dýni a pořádně promícháme. Dáme na plech a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut do měkka.
Nyní si připravíme zálivku. V misce si smícháme zbytek olivového oleje, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Upečenou dýni společně s rukolou a piniovými oříšky promícháme s připravenou zálivkou. Naservírujeme na talíř a posypeme kozím sýrem a petrželkou.
Another indispensable part of Italian cuisine, oregano is most often used in the preparation of pizza, pasta, and other types of tomato dishes. It is also useful in emphasizing the taste of mutton and poultry.
Find out more