Salát z pečené dýně

Salát z pečené dýně


Ingredience

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • rukola (balení)
  • 3 lžíce pražených piniových oříšků
  • kozí sýr
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • majoránka
  • petržel

Procedure

Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mísy si dáme půlku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané oregano s majoránkou. Přidáme nakrájenou dýni a pořádně promícháme. Dáme na plech a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut do měkka.

Nyní si připravíme zálivku. V misce si smícháme zbytek olivového oleje, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl a pepř. Upečenou dýni společně s rukolou a piniovými oříšky promícháme s připravenou zálivkou. Naservírujeme na talíř a posypeme kozím sýrem a petrželkou.

  • Oregano

    Another indispensable part of Italian cuisine, oregano is most often used in the preparation of pizza, pasta, and other types of tomato dishes. It is also useful in emphasizing the taste of mutton and poultry.

    Find out more Oregano