Krevety s bylinkovou bagetkou

Krevety s bylinkovou bagetkou


Ingredience

  • 500 g krevet
  • 180 g másla (125 g na máslo, zbytek na krevety)
  • cibulka
  • hrst petrželky
  • 6 stroužků česneku (2 na máslo, zbytek na krevety)
  • sůl
  • pepř
  • limetka
  • bagetka

Postup

Nejdříve si připravíme bagetu s máslem. Povolené máslo dáme do misky, přidáme nasekaný česnek a petrželku. Smícháme. Bagetu si rozpůlíme a natřeme připraveným máslem. Dáme do trouby na 180 stupňů na cca 10 minut.

Krevety umyjeme a pořádně vysušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a vsypeme nasekanou cibuli. Když je cibule téměř dozlatova, přidáme i nasekaný česnek. Chvilku orestujeme a přisypeme krevety. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z limetky, a nakonec i nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme.

  • Petržel hladkolistá

    Má výraznější chuť než kudrnka, používá se především ve středozemní kuchyni. Skvěle se hodí k těstovinám, k zelenině, do rizota, smetanových omáček či polévek, k drůbežímu masu, rybám a darům moře. Někdy se jí říká italská petržel.

    Zjistit více Petržel hladkolistá