Houbový kuba

Houbový kuba


Ingredience

  • 250g krup
  • 100g sušených hub
  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá majoránka
  • sůl a pepř

Procedure

Nejdříve si připravíme kroupy. Propláchneme je horkou vodou a dáme vařit. Vaříme doměkka zhruba hodinu. Poté kroupy scedíme a vodu z vaření si dáme stranou. Sušené houby spaříme vroucí vodou, aby nám změkly. Scedíme, ale vodu si také dáme stranou. Houby nakrájíme na menší kousky. Na sádle opečeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby a lehce osolíme. Do pánve nalijeme trochu vody z hub a promícháme. Takto připravenou cibuli s houbami přidáme ke kroupám. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a čerstvou majoránku. Vše společně promícháme. Pokud se nám kroupy zdají příliš suché, nebojme se přidat ještě trochu vody z vaření krup.

Takto připravenou směs dáme do sádlem vymazaného pekáčku a necháme zapéct na 180 stupňů cca 30 minut. Důležité je, aby jste kubu v troubě nevysušili. Musí být hezky vláčný.

  • Marjoram

    Fresh marjoram surprises diners with its delicate taste. It pairs well with mutton, beef, and pork and shines when combined with the taste of garlic. Marjoram is most often used to season hearty dishes, such as one-pot meals.

    Find out more Marjoram