Marjoram
Fresh marjoram surprises diners with its delicate taste. It pairs well with mutton, beef, and pork and shines when combined with the taste of garlic. Marjoram is most often used to season hearty dishes, such as one-pot meals.
Find out moreDen předem si namočíme do studené vody čočku, hrách, fazole a kroupy. Každou luštěninu ideálně zvlášť. Tím zkrátíme dobu vaření, a také se nám budou luštěniny lépe trávit. Luštěniny nenecháváme na příliš teplém místě, aby nám nezačaly kvasit.
Na sádle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a česnek a orestujeme. Přidáme bobkový list a nasekanou majoránku. Přisypeme namočenou a slitou luštěninu a vločky. Zalijeme vodou a vaříme na mírném plamenu do změknutí luštěnin. Hotovou polévku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petržel.
Fresh marjoram surprises diners with its delicate taste. It pairs well with mutton, beef, and pork and shines when combined with the taste of garlic. Marjoram is most often used to season hearty dishes, such as one-pot meals.
Find out more