Bramborový salát s petrželkou

Bramborový salát s petrželkou


Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 mrkve
  • 3 petržele (kořen)
  • 1 cibule
  • 1 malá plechovka hrášku
  • 8 sterilovaných okurek
  • 2 vejce
  • 1/2 jablka
  • lák z okurek
  • hrst čerstvé petrželky
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

Procedure

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, mrkev a petržel. Necháme vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo.

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky. To samé uděláme i s mrkví, petrželí, vejci, jablkem a okurky. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme a přídáme hrášek.

Salát dochutíme solí, pepřem, lákem z okurek. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku a nakonec dresink. Ten si připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany a hořčice.

  • Curly Parsley

    Curly parsley is a universal herb suited to flavoring various dishes including soups, sauces, meat, fish, potatoes, and stuffing. It is frequently used as a decorative garnish. Similarly to lemon balm, curly parsley will lose its aroma when cooked and should be added last.

    Find out more Curly Parsley