Chimichurri s grilovaným masem

Chimichurri s grilovaným masem


Ingredience

  • 1 kg hovězí podplečí (chuck flay)
  • parmazán
  • 2 bazalky
  • 3 petržele kadeřavé
  • citron
  • balsamico
  • čerstvé chilli papričky
  • šalotka
  • olivový olej
  • vločková sůl
  • čerstvě mletý pepř

Procedure

Nejdříve si omyjeme a očistíme maso. Nakrájíme na pásky, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Takto připravené maso dáme stranou.

Nyní si nachystáme chimichurri. Bazalku s petrželkou nasekáme najemno.  Chilli papričky, šalotku a česnek také nasekáme najemno. Vše dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmazán, olivový olej, balsamico, sůl, pepř a citron. Vše dobře promícháme.

Maso dáme na rozpálený gril a grilujeme cca 15 minut. Průběžně otáčíme. Hotové maso necháme chvíli odležet a poté nakrájíme. Podáváme s připraveným chimichurri.

  • Curly Parsley

    Curly parsley is a universal herb suited to flavoring various dishes including soups, sauces, meat, fish, potatoes, and stuffing. It is frequently used as a decorative garnish. Similarly to lemon balm, curly parsley will lose its aroma when cooked and should be added last.

    Find out more Curly Parsley