Kuřecí prsa se salátem ze spálených paprik

Kuřecí prsa se salátem ze spálených paprik


Ingredience

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 8 červených a žlutých paprik
  • rukola
  • med
  • balsamico
  • hrst slunečnicových semínek
  • olivový olej
  • hrst čerstvé petržele
  • sůl
  • pepř

Procedure

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naložíme do olivového oleje, medu a čerstvé nasekané petrželky. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Před grilováním maso vytáhněte chvíli dopředu ať má pokojovou teplotu, do každého zapíchněte několik špejlí. Ideálně 3-4. Záleží na tom, jak jsou prsa velká.

Papriky omyjeme, osušíme a dáme na rozpálený gril. Grilujeme do černa ze všech stran. Poté je dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme cca 10 minut zapařit. Mezi tím na grilu opečeme kuřecí špízy. Ty ale rozkrojíme až budou hotové.  Jednak se vám budou lépe otáčet, ale také budou krásně šťavnaté. Po 10 minutách z mísy sundáme fólii. Z paprik odstraníme jaderník a sloupneme slupku. Nakrájíme a vložíme do mísy. Zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme slunečnicová semínka, balsamico, rukolu a nasekanou petržel. Salát dobře promícháme. Kuřecí maso rozkrojíme na jednotlivé špízy a přidáme k salátu

  • Curly Parsley

    Curly parsley is a universal herb suited to flavoring various dishes including soups, sauces, meat, fish, potatoes, and stuffing. It is frequently used as a decorative garnish. Similarly to lemon balm, curly parsley will lose its aroma when cooked and should be added last.

    Find out more Curly Parsley