Libeček
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit více
Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu kromě cibule na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme nasekaný libeček a postupně veškerou zeleninu. Zalijeme vodou a přidáme sůl. Přiklopíme hrnec a vaříme do změknutí. Nakonec polévku rozmixujeme.
Dochutíme pepřem a můžeme dozdobit libečkem.
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit více