Libeček
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit víceZačneme tím, že si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a dáme si vařit brambory do poloměkka. Cibuli s jablkem si oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Smícháme med se sójovou omáčkou a hrstí libečku. Touto směsí budeme kuře potírat před pečením, aby se nám udělala krásně zlatavá kůrka.
Kuře si omyjeme a osušíme. Vymažeme si máslem zapékací formu a vložíme do ní kuře. Osolíme jej a opepříme. Dovnitř dáme nakrájenou cibuli s jablkem a prokládáme čerstvým libečkem. Nakonec celé kuře potřeme připravenou medovou směsí.
Dáme péct zakryté do rozehřáté trouby. Po půl hodině podlijeme trochou vody a vrátíme zpět do trouby, opět zakryté. Po další půl hodině přidáme předvařené brambory. Osolíme a okořeníme trochou kmínu. dáme do trouby, ale už nepřikrýváme, aby se nám udělala krásná kůrka.
Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.
Zjistit více