Medové kuře s libečkem

Medové kuře s libečkem


Ingredience

  • kuře
  • 3 menší cibule
  • jablko
  • hrst čerstvého libečku
  • 2 lžíce medu
  • lžíce sójové omáčky
  • kousek másla
  • brambory
  • voda
  • sůl
  • pepř

Postup

Začneme tím, že si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a dáme si vařit brambory do poloměkka. Cibuli s jablkem si oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Smícháme med se sójovou omáčkou a hrstí libečku. Touto směsí budeme kuře potírat před pečením, aby se nám udělala krásně zlatavá kůrka. Kuře si omyjeme a osušíme. Vymažeme si máslem zapékací formu a vložíme do ní kuře. Osolíme jej a opepříme. Dovnitř dáme nakrájenou cibuli s jablkem a prokládáme čerstvým libečkem. Nakonec celé kuře potřeme připravenou medovou směsí. Dáme péct zakryté do rozehřáté trouby. Po půl hodině podlijeme trochou vody a vrátíme zpět do trouby, opět zakryté. Po další půl hodině přidáme předvařené brambory. Osolíme a okořeníme trochou kmínu.  dáme do trouby, ale už nepřikrýváme, aby se nám udělala krásná kůrka.
  • Libeček

    Pro svoji nezaměnitelnou vůni se nejvíce hodí do polévek. Je vhodný také k přípravě jídel z jednoho hrnce, sekané nebo nádivek. Výborně ochutí omáčky i vařené brambory, zvýrazní chuť kuřecího či skopového masa.

    Zjistit více Libeček