Cuketové placky s tymiánem

Cuketové placky s tymiánem


Ingredience

  • 2 střední cukety
  • 2 jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • 2 vejce
  • kůra z jedné limetky
  • šťáva z poloviny limetky
  • čerstvý tymián
  • sýr cottage
  • celozrnná žitná mouka
  • sůl
  • pepř

Procedure

Cukety si oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubo. Osolíme a necháme cca 15 min stát, aby se z cukety pustila voda.

Mezitím si očistíme a nakrájíme jarní cibulku a oloupeme česnek.

Z cukety si pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k ní cibulku, česnek, kůru a šťávu z limetky a vejce. Směs promícháme, opepříme a případně trochu dosolíme. Nakonec přidáme mouku, aby se nám směs hezky spojila.

Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Podáváme se sýrem Cottage. Na závěr pokapeme šťávou z limety.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme