Pečený kapr se zeleninou

Pečený kapr se zeleninou


Ingredience

  • 2 filety čerstvého kapra
  • vařené brambory
  • šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 papriky
  • 3 cherry rajčata
  • lžíce másla
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • citron
  • sůl a pepř

Procedure

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Kapra osolíme a opepříme z obou stran. Uvařené brambory si nakrájíme na plátky, stejně tak šalotku a česnek. Papriku nakrájíme na proužky a rajčata rozkrojíme napůl. Připravíme si pečící papír a můžeme začít skládat.

Nejdříve si dáme plátky brambor, na ně rozmarýn, poté papriku a rajčata. Na zeleninu položíme filety kapra a na něj si naskládáme tymián, cibuli a česnek. Nakonec přidáme máslo a papilotu zabalíme. Příliš ji neutahujeme, protože se nám během pečení lehce nafoukne. Papilotu opatrně přendáme na plech a pečeme v troubě zhruba 25 minut podle velikosti kapra. Po upečení opatrně rozbalíme a servírujeme. Podáváme pokapané citronem.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme