Focaccia

Focaccia


Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 25 g čerstvého droždí
  • 400 ml vlažné vody
  • čerstvý tymián
  • černé a zelené olivy
  • hrubozrnná sůl

Procedure

Nejprve si zpracujeme těsto na focacciu. Do mísy dáme mouku, sůl, rozdrobené droždí a lehce promícháme. Přidáme vodu a zpracujeme buď pomocí robotu nebo ručně hladké těsto. Lehce zasypeme moukou a mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme na teplém místě kynout zhruba 2 hodiny nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Takto nakynuté těsto si přemístíme na vál posypaný moukou. Do těsta si zapracujeme nasekaný tymián a olivy. Připravíme si plech a pokapeme jej olivovým olejem. Na něj dáme těsto a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout. Nyní do těsta uděláme prsty důlky, pokapeme olivovým olejem, přidáme ještě trochu tymiánu. Nakonec posypeme hrubozrnnou solí. Focacciu pečeme na 200 stupňů cca 20 minut.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme