Kapr v panko strouhance

Kapr v panko strouhance


Ingredience

  • 5 menších kousků čerstvého kapra
  • 150g panko strouhanky
  • 80g hladké mouky
  • 2 vejce
  • čerstvé bylinky (pažitka, oregano, tymián či jiné)
  • olej na smažení
  • sůl

Procedure

Kapra si naporcujeme na filety. Omyjeme, osušíme a pořádně z obou stran osolíme.

Připravíme si tři mísy. Do jedné dáme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vejce se solí a do třetí si připravíme panko strouhanku a nasekané bylinky.

Filety kapra obalujeme v trojobalu. Na pánev si nalijeme olej a počkáme až se rozehřeje.

Kapra smažíme do zlatova z obou stran několik minut.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme