Polévka z pečené zeleniny

Polévka z pečené zeleniny


Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 8 stroužků česneku
  • 1 větší cibule
  • 200 g rajčat v plechu
  • 200 ml kokosového mléka
  • sýr Halloumi
  • kousek zázvoru
  • limetka
  • čerstvý tymián
  • čerstvá petržel
  • olivový olej
  • římský kmín
  • sůl a pepř
  • voda

Procedure

Mrkev a cibuli nakrájíme na čtvrtiny a dáme do mísy. Přidáme stroužky česneku i se slupkou a oloupaný a nakrájený zázvor. Zeleninu opepříme a osolíme. Přisypeme římský kmín. Přidáme stonky tymiánu a olivový olej. Zeleninu dobře promícháme. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 180°C  na cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.

Když je zelenina upečená, vyndáme stonky tymiánu a vyloupeme česnek ze slupky. Zeleninu přendáme do mixovací nádoby. Přidáme rajčata, lístky petrželi a vodu. Mixujeme do hladka. Rozmixovanou polévka přelijeme do hrnce. Přidáme kokosové mléko, případně i vodu, pokud je polévka stále moc hustá. Polévku dosolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přidáme i šťávu z limetky. Sýr Halloumi si nakrájíme na kostky a opečeme na lžíci olivového oleje ze všech stran do zlatova.

  • Thyme

    Thyme’s unique taste and aroma make a great pairing for game, fish, poultry, minced meat, stuffing, pâtés, stewed vegetables, soups, and sauces. Thyme should be cooked with the other ingredients for some time to infuse the dish with the maximum amount of spicy flavor.

    Find out more Thyme